Leczo to mój ulubiony posiłek jednogarnkowy. Standardowa wersja, którą polecam dzisiaj jest z kiełbasą (dobrej jakości może być naprawdę pyszna!), natomiast jeśli nie lubisz tej wersji to podmień sobie kiełbasę na kurczaka/indyka. Opis przygotowania: Obrać i posiekać cebulę oraz czosnek. Na patelnię wlać oliwę i zeszklić cebulę z czosnkiem. Posolić i dusić przez 5min. […]
Czytaj więcejTo ostatnio mój ulubiony obiad. Porcja dla jednej osoby to wychodzi jak dla wojska dzięki objętości warzyw. Bardzo pożywne, odżywcze i kolorowe danie. Idealne na redukcję 😉 Opis wykonania: Kaszę pęczak ugotować według instrukcji umieszczonej na opakowaniu. Mięso pokroić w kostkę i przyprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi. Warzywa pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać […]
Czytaj więcejOstatnio to mój ulubiony obiad. Osobiście pity robię sama (kocham tą różnicę smakową między tymi kupnymi), ale z racji, że zajmują 3 godziny pracy (większość to czekanie na wyrośnięcie ciasta) to Wy możecie skorzystać z gotowców. A samo zrobienie wypełnienia to kwestia 20 minut – także ekspresowo. Opis przygotowania: Kurczaka oczyścić i pokroić w […]
Czytaj więcejMasz ochotę na lekki i pyszny obiad? Kurczak jest delikatny, sos jogurtowy i lekko pikantny a ryż dopełnia całość. Idealny lekkostrawny posiłek. Opis wykonania: Ugotować ryż w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę na patelni. Czosnek, imbir i cebulę drobno pokroić. Dać na rozgrzaną patelnię z oliwą. Przyprawić curry, kolendrą, kminem rzymskim oraz solą. Dusić parę […]
Czytaj więcej