Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, odstawić.
Do miski wsypać mąkę owsianą, wiórki kokosowe, dodać banany, jajko, sodę, ekstrakt z wanilii i masło. Dokładnie wymieszać.
Nakładać porcje ciasta na blachę w odstępach ok. 5 cm. Kulki ciasta spłaszczyć, naciskając na każdą np. dłonią.
Piec 15 min (180°C).
Wartości odżywcze:
(1 porcja)
Kaloryczność: 95 kcal
Białko: 2,3g
Tłuszcze: 5,1g
Węglowodany: 10g
Wskazówki:
Mogą świetnie się sprawdzić jako przekąska na stole, gdy mają przyjść goście lub jako słodki dodatek do np. owsianki.
SMACZNEGO!
O autorce
Agnieszka Plewa
Jestem mgr dietetyki, trenerką i pasjonatką zdrowych posiłków i treningu siłowego. Udowadniam, że zdrowie jest najważniejsze a do polubienia ćwiczeń i kolorowych pełnych witamin posiłków dzieli Cię jeden krok. Najważniejsze to chcieć i działać a resztę pozostaw mnie 😉