Nie wiem jak u Was, ale u mnie w domu pasta jajeczna była i jest baardzo często. To pierwsze o czym myślę, gdy nie mam pomysłu na jakieś kreatywne danie a chcę zjeść szybko, smacznie i zdrowo. Jeśli myślisz, że tą potrawę trudno zepsuć to powiem Ci tylko, że wystarczy zmienić jeden składnik a już nie smakuje tak jak ta tradycyjna.
Opis wykonania:
- Ugotować jajka na twardo. W międzyczasie obrać i posiekać drobno cebulę i przełożyć do miski.
- Obrać ugotowane jajka, drobno pokroić i dodać do cebuli. Następnie dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać.
- Udekorować posiekanym szczypiorkiem.
Wartości odżywcze:
(1 porcja)
- Kaloryczność: 147 kcal
- Białko: 8g
- Tłuszcze: 11,7g
- Węglowodany: 1,5g
Wskazówki:
- Można zamienić majonez na jogurt naturalny, aby było więcej białka a mniej tłuszczów. Jednakże to zmienia mocno smak i mi osobiście od długiego czasu już taka nie smakuje.
- Jeśli pozostajesz przy standardowej wersji to możesz podnieść białko dodając na talerz mozzarellę z pomidorem.
- Dodając pełnoziarniste pieczywo i kolorowe warzywa powstaje pełnowartościowy i zbilansowany posiłek.

SMACZNEGO!