Otwórz menu

Deserek waniliowy z musem truskawkowym

Data dodania 03/02/2024
Kategoria Desery

Udostępnij swoim znajomym

Składniki

(2 porcje):

  • 25 g herbatników maślanych
  • 1  żółtko
  • 10 g cukru
  • 5g cukru wanilinowego
  • 100 g sera mascarpone, schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 75 g truskawek, świeżych (lub mrożone, ale uprzednio rozmrożone)
  • owoce jagodowe, świeże, ilość do dekoracji

 

Idealny na weekend jak spodziewacie się gości. Lekki, kremowy i waniliowy…

 

Opis przygotowania:

  1. Herbatniki, pokruszyć. Przełożyć do 2 szklanek/miseczek, odstawić.
  2. Ubić żółtka z cukrem i cukrem waniliowym na krem. Dodać mascarpone, wymieszać. Krem waniliowy przełożyć równomiernie do szklanek z rozdrobnionymi herbatnikami, odstawić.
  3. Zblendować na sos rozmrożone truskawki. Przełożyć równomiernie do szklanek z waniliowym kremem i rozdrobnionymi herbatnikami. 
  4. Udekorować owocami i podawać.

 

Wartości odżywcze (1 porcja):

  • 345kcal
  • B 7g
  • T 22,5 g
  • W 18g

 

Deserek waniliowy z musem truskawkowym

SMACZNEGO!

wspolpraca

O autorce

Agnieszka Plewa

Jestem mgr dietetyki, trenerką i pasjonatką zdrowych posiłków i treningu siłowego. Udowadniam, że zdrowie jest najważniejsze a do polubienia ćwiczeń i kolorowych pełnych witamin posiłków dzieli Cię jeden krok. Najważniejsze to chcieć i działać a resztę pozostaw mnie 😉

Więcej o mnie

Zobacz także

Nie przegap najnowszych pyszności.

Newsletter

Szybki kontakt

plewa-agnieszka@wp.pl

© 2025 Dietetyk i trener online - Agnieszka Plewa.
Realizacja: arturkosinski.pl

Wróć do góry
Zamknij menu