Tak za mną chodziła kasza manna po świętach, że stwierdziłam, iż muszę zrobić. W końcu coś delikatnego po świętach bez ogromu masy, panierki lub cukru.
Opis wykonania:
- Kaszę mannę ugotuj na mleku z dodatkiem słodzika. Gdy trochę ostygnie dodaj 5g odżywki białkowej. Wymieszaj, wlej do miseczki/pojemnika i odłóż do ostygnięcia. Następnie daj do lodówki.
- Międzyczasie wymieszaj ze sobą masę krówkową (kajmak), masło orzechowe, łyżeczkę wody i pozostałe 5g odżywki białkowej (uwaga na ilość wody, naprawdę dać minimalnie. Jak wlejecie za dużo to będzie zbyt wodniste), mieszaj do uzyskania konsystencji budyniu. Przełóż na zastygniętą kaszę mannę.
- Rozpuść czekoladę z odrobiną mleka, polej wierzch i dodaj posiekane orzeszki. Całość włóż do lodówki na przynajmniej kilka godzin.
Wartości odżywcze:
- Kaloryczność: 429kcal
- Białko: 22g
- Tłuszcze: 16g
- Węglowodany: 50g
Wskazówki:
- Najlepiej smakuje na drugi dzień prosto z lodówki.

SMACZNEGO!