Leczo to mój ulubiony posiłek jednogarnkowy. Standardowa wersja, którą polecam dzisiaj jest z kiełbasą (dobrej jakości może być naprawdę pyszna!), natomiast jeśli nie lubisz tej wersji to podmień sobie kiełbasę na kurczaka/indyka.
Opis przygotowania:
- Obrać i posiekać cebulę oraz czosnek. Na patelnię wlać oliwę i zeszklić cebulę z czosnkiem. Posolić i dusić przez 5min.
- Dodać paprykę i cukinię pokrojone w kosteczkę. Dusić aż staną się miękkie.
- Kiełbasę pokroić w półplasterki i dodać do miękkich warzyw. Doprawić solą/pieprzem/vegetą/czosnkiem granulowanym/cukrem. Dusić kolejne 10min.
- Na koniec dodać pomidory i gotować kolejne 10min. Doprawić do smaku.
Wartości odżywcze:
(1 porcja)
- Kaloryczność: 258 kcal
- Białko: 16g
- Tłuszcze: 14g
- Węglowodany: 20g

SMACZNEGO!