Otwórz menu

Placki z serka wiejskiego

Data dodania 11/02/2024
Kategoria Śniadanie / kolacja

Udostępnij swoim znajomym

Składniki

  • 50g mąki pszennej
  • 2 jaja kurze
  • 150g serka wiejskiego light
  • odrobina sody oczyszczonej
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • odrobina oliwy do smażenia (ja użyłam tej w sprayu)
  • 10g erytrolu

Zapisz na później, aby nie zgubić 😉 Tak puszystych i mięciutkich placków na pewno jeszcze nie jadłaś, bardzo polecam!

 

Przygotowanie:

  1. Do miski wbić jajka, dodać erytrol, wymieszać.
  2. Dodać serek wiejski, mąkę, sodę i proszek do pieczenia, wymieszać 
  3. Na nieprzywierającej patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy. Łyżką nakładać porcje ciasta, tworząc niewielkie placki. Smażyć ok. 2 min z każdej strony. Placki z serka wiejskiego podawać bezpośrednio po przygotowaniu udekorowane owocami. 

 

Placki z serka wiejskiego

 

Wartości odżywcze:

  • Kalorie: 460kcal
  • B: 36,2 g 
  • T: 16,9 g 
  • W: 41,2 g 
wspolpraca

O autorce

Agnieszka Plewa

Jestem mgr dietetyki, trenerką i pasjonatką zdrowych posiłków i treningu siłowego. Udowadniam, że zdrowie jest najważniejsze a do polubienia ćwiczeń i kolorowych pełnych witamin posiłków dzieli Cię jeden krok. Najważniejsze to chcieć i działać a resztę pozostaw mnie 😉

Więcej o mnie

Zobacz także

Nie przegap najnowszych pyszności.

Newsletter

Szybki kontakt

plewa-agnieszka@wp.pl

© 2025 Dietetyk i trener online - Agnieszka Plewa.
Realizacja: arturkosinski.pl

Wróć do góry
Zamknij menu